Pesto z natki marchewki

Zauważyliście na pewno, że w mojej kuchni lubię wykorzystywać wszystkie produkty do końca i nic się nie zmarnuje. Wielu rzeczom nadaję “drugie życie”.I tak na przykład: na wodzie w której gotowaliśmy pierogi ruskie czy kluski leniwe można przygotować podstawę do doskonałego żurku, na wodzie w której gotowały się warzywa na sałatkę – robimy bazę do wielu zup. Tym razem miałam przepiękną marchewkę z natką. Marchewkę zjedliśmy w postaci sałatki, a z natki postanowiłam zrobić…pesto.

Pesto z natki marchewki

By Gotuj z rodziną Published: 4 kwietnia, 2018

    Zauważyliście na pewno, że w mojej kuchni lubię wykorzystywać wszystkie produkty do końca i nic się nie zmarnuje. Wielu rzeczom …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Nać marchewki umyć i oderwać liście.
    2. Czosnek obrać.
    3. Do blendera wsypać nasiona słonecznika/orzechy łuskane, czosnek .
    4. Wlać oliwę lub olej.
    5. Dodać nać marchewki.
    6. Doprawić do smaku.
    7. Zmiksować na gładką masę.

      Komentarze

      komentujących