Znacie metodę “less waste”? To popularny sposób, żeby wykorzystywać, a nie marnować produkty lub ich części. Można naprawdę zrobić coś z niczego, co jest dodatkowo przepyszne. Ja stosuję to bardzo często w swojej kuchni i zachęcam do spróbowania. Nie dość że zadbamy o przyrodę, to także zaoszczędzimy pieniądze nie wyrzucając produktów do śmietnika. Proponuję Wam dzisiaj chlebek bananowy – sposób na zrobienie czegoś z przejrzałych bananów.
Migdałowy chlebek bananowy
By 17 listopada, 2022
Published:Znacie metodę "less waste"? To popularny sposób, żeby wykorzystywać, a nie marnować produkty lub ich części. …
Potrzebujemy
- 4 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1 kostka masła
- 4 banany
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- orzechy włoskie
- migdały
Krok po kroku
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
- W tym czasie jajka zmiksować z cukrem i roztopionym masłem.
- Dodać rozgniecione banany.
- Połączyć z mąką, solą i proszkiem do pieczenia.
- Dodać orzechy.
- Dokładnie wymieszać.
- Przełożyć do długiej keksówki.
- Posypać płatkami migdałów.
- Piec ok. godziny do efektu "suchego patyczka".