Migdałowy chlebek bananowy

Znacie metodę “less waste”? To popularny sposób, żeby wykorzystywać, a nie marnować produkty lub ich części. Można naprawdę zrobić coś z niczego, co jest dodatkowo przepyszne. Ja stosuję to bardzo często w swojej kuchni i zachęcam do spróbowania. Nie dość że zadbamy o przyrodę, to także zaoszczędzimy pieniądze nie wyrzucając produktów do śmietnika. Proponuję Wam dzisiaj chlebek bananowy – sposób na zrobienie czegoś z przejrzałych bananów.

Migdałowy chlebek bananowy

By Gotuj z rodziną Published: 17 listopada, 2022

    Znacie metodę "less waste"? To popularny sposób, żeby wykorzystywać, a nie marnować produkty lub ich części. …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
    2. W tym czasie jajka zmiksować z cukrem i roztopionym masłem.
    3. Dodać rozgniecione banany.
    4. Połączyć z mąką, solą i proszkiem do pieczenia.
    5. Dodać orzechy.
    6. Dokładnie wymieszać.
    7. Przełożyć do długiej keksówki.
    8. Posypać płatkami migdałów.
    9. Piec ok. godziny do efektu "suchego patyczka".

      Komentarze

      komentujących