Malinowy deser z jagodami, migdałami i miodem

Dzisiaj Święto Niepodległości. Wybraliśmy się całą rodzinką do Parku Lotników Krakowskich. Krzysio szalał z tatusiem na placu zabaw, zjeżdżalni i huśtawce. W tym czasie Karolcia spała sobie w wózku. Słońce świeciło, temperatura letnia – po prostu było cudownie…

Po powrocie zrobiłam błyskawiczny podwieczorek.
unnamed

Malinowy deser z jagodami, migdałami i miodem

By gotujzrodzina Published: 11 listopada, 2014

  • Efekt: 4 porcje
  • Przygotowanie: 20 mins

Dzisiaj Święto Niepodległości. Wybraliśmy się całą rodzinką do Parku Lotników Krakowskich. Krzysio szalał z tatusiem na …

Potrzebujemy


Krok po kroku


  1. Maliny umyć i oczyścić (jeśli są mrożone, to rozmrozić). Następnie podzielić je na trzy części.
  2. Jedną część malin włożyć na spód wysokiego pucharka. Na maliny wlać cztery łyżki gęstego greckiego  jogurtu (jeśli damy serek mascarpone, wówczas musimy go troszkę ubić z odrobiną cukru lub cukru pudru) i jedną łyżkę miodu.
  3. Następnie dać kolejną warstwę malin i zrobić podobnie. Ostatnia warstwa ma być z malinami i jogurtem.
  4. Posypać jagodami i płatkami migdałów. Przyozdobić listkami świeżej mięty.
  5. Podawać lekko schłodzone.

    Komentarze

    komentujących

    Dodaj komentarz