Kotleciki kaszowo – jajeczne

Kotleciki kaszowo - jajeczne

By Gotuj z rodziną Published: 18 sierpnia, 2017

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Kaszę jaglaną przesypać na sitko i przepłukać kilka razy w zimnej wodzie. Odcedzić dokładnie i ugotować pod przykryciem przez kwadrans (do miękkości kaszy).
    2. Pięć jajek ugotować na twardo. Po ugotowaniu ostudzić je w zimnej wodzie.
    3. Kaszę i ugotowane jajka przełożyć do miski od blendera
    4. Dodać surowe jajko, przyprawy, łyżkę bułki i posiekaną zieleninę.
    5. Zblendować (można to też zrobić widelcem).
    6. Z powstałej masy formować kotleciki. Każdego obtoczyć w bułce tartej.
    7. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż będą rumiane.

      Komentarze

      komentujących