Kaszotto z cukinią i pieczarkami

Cała rodzinka jest wielkimi fanami kaszy, nawet dzieci, które ją wcinają od najmłodszych lat.
Tak naprawdę to żadne z nich nie jadlo nigdy kupnych “gotowców” (podobnie jak mleka modyfikowanego czy słoiczków). To nasz sukces – jako rodziców – że udało się tego uniknąć. Uważamy, że to żadna praca przygotować kaszę i dodać do niej ulubione dodatki. Nawet na wyjazdach da się to ogarnąć. Ale to indywidualna sprawa każdego, co i jak podaje swoim maluchom (to co nauczymy ich za małolata, będzie procentować później).

Tym razem przygotowałam szybkiejednogarnkowe kaszotto z pieczarkami. Ponieważ jest teraz sezon na cukinię, dodałam ją do niego i powstało aromatyczne danie. Zapraszam do spróbowania.

Kaszotto z cukinią i pieczarkami

By Gotuj z rodziną Published: 22 października, 2022

    Cała rodzinka jest wielkimi fanami kaszy, nawet dzieci, które ją wcinają od najmłodszych lat. Tak naprawdę to żadne …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Pieczarki i cebule pokroić i usmażyć na tłuszczu.
    2. Dodać pokrojone cukinie i czosnek i wszystko razem udusić.
    3. Kaszę podprażyć przez 3 minuty na łyżce masła. Wlać bulion. Gotować do miękkości (aż wchłonie płyn). Wymieszać razem z pieczarkami i cukinią.
    4. Jajo wymieszać ze śmietaną i starkowanym serem.
    5. Dodawać powoli do kaszy - mieszając.
    6. Podawać posypane posiekanym koperkiem.

      Komentarze

      komentujących