Jajka faszerowane “w skorupkach”

Jajka faszerowane na ciepło to jeden z przepisów z mojego rodzinnego domu. Wtedy przygotowywała je moja mama. Spróbowałam je zrobić u siebie i…nie spotkały się z wielkim entuzjazmem ze strony Grzesia. “Bo kto widział jeść jajka w skorupkach..” – stwierdził. Ale nie poddałam się i zrobiłam ponownie.

Jajka faszerowane "w skorupkach"

By Gotuj z rodziną Published: 21 marca, 2017

    Jajka faszerowane na ciepło to jeden z przepisów z mojego rodzinnego domu. Wtedy przygotowywała je moja mama. Spróbowałam je …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Jajka ugotować na twardo. Przestudzić.
    2. Każde z nich poprzekrawać na połówki.
    3. Zawartość przełożyć do dużej miski, uważając by nie uszkodzić skorupki (będzie ona służyć do nadziewania).
    4. Szczypiorek drobno posiekać.
    5. Jajka przyprawić do smaku.
    6. Rozdrobnić je w blenderze..malakserze lub widelcem.
    7. Dodać śmietanę i szczypiorek.
    8. Wymieszać.
    9. Skorupki wypełnić delikatnie farszem.
    10. Jak ktoś lubi, może podsypać bułką tartą.
    11. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu - farszem do dołu (aż będą rumiane),

      Komentarze

      komentujących

      Dodaj komentarz