Ciasteczka ala pieguski

Zawsze bardzo lubiłam pieguski i tak już zostało. Bardzo często je piekę. Tylko zawsze robię podwójną porcję bo znikają bardzo szybko- nawet ciepłe.
To ciasteczka dla osób wiecznie niezdecydowanych – czy wolą czekoladę, rodzynki czy jednak coś co będzie chrupkie i samodzielnie przygotowane. To takie ciasteczka, które łączą dwa w jednym.
A na dzisiejszą deszczową pogodę będą akurat.

Ciasteczka ala pieguski

By gotujzrodzina Published: 24 lipca, 2014

  • Efekt: 3 blachy
  • Przygotowanie: 15 mins
  • Gotowanie: 12 - 14 mins
  • Gotowe w: 27 mins

Zawsze bardzo lubiłam pieguski i tak już zostało. Bardzo często je piekę. Tylko zawsze robię podwójną porcję bo znikają …

Potrzebujemy


Krok po kroku


  1. Czekoladę pokroić w drobną kostkę.
  2. Rozpuszczone masło utrzeć z cukrem za pomocą miksera.
  3. Dodać jajko. Wymieszać.
  4. Stopniowo dosypać przesianą mąkę i sól. Wymieszać.
  5. Dorzucić rodzynki i czekoladę. Wymieszać delikatnie łyżką.
  6. Z masy uformować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczyć łyżką.
  7. UWAGA: zachować odstępy, ponieważ ciasteczka rosną!
  8. Piec 12-14 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

    Komentarze

    komentujących

    Dodaj komentarz