Bułeczki maślane

Nie wszystko w kuchni od razu się udaje. Czasami zdarza się, że przepis trzeba zmodyfikować, coś dodać, coś odjąć, coś ulepszyć…Na dzisiejsze śniadanie postanowiłam upiec szybkie bułeczki. Nie wiem, czy zrobiłam coś nie tak, czy to wina proporcji, ale wyszły mi niesamowicie zbite.

Bułeczki maślane

By gotujzrodzina Published: 8 lipca, 2014

  • Efekt: 20 bułeczek

Nie wszystko w kuchni od razu się udaje. Czasami zdarza się, że przepis trzeba zmodyfikować, coś dodać, coś odjąć, coś …

Potrzebujemy


Krok po kroku


  1. Ze wszystkich składników oprócz masła wyrobić ciasto, najpierw mieszając składniki suche osobno ze składnikami mokrymi, aby wreszcie połączyć je razem.
  2. Pod koniec wyrabiania dodać roztopione, ciepłe masło.
  3. Następnie uformować bułeczki, które posmarować białkiem (po oddzieleniu żółtek)
  4. Wstawić do piekarnika na 20-25 min w temp. 180-200 stopni.

    Komentarze

    komentujących

    Dodaj komentarz