Zapiekane naleśniki po bolońsku

Dawno dawno temu kiedy chodziłam do szkoły średniej, moja mama zmieniła pracę. Od tego czasu pracowała dużo dużo więcej , bo i obowiązków miała dużo dużo więcej. Dlatego też na początku nie miała czasu na codzienne gotowanie obiadów. Tym zajęła się nasza babcia. Babcia Wanda doskonale gotowała i wiedziała czym nas najlepiej skusić w kuchni. Jej mistrzowskie racuchy z pianą z białek nie miały sobie równych. Jednym z dań, które wówczas podawała, były naleśniki po bolońsku. Zapraszam do spróbowania. Przepis już jest na blogu.

Zapiekane naleśniki po bolońsku

By Gotuj z rodziną Published: 5 marca, 2023

    Dawno dawno temu kiedy chodziłam do szkoły średniej, moja mama zmieniła pracę. Od tego czasu pracowała dużo dużo …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Piekarnik nagrzać do180 stopni.
    2. Mięso mielone podsmażyć na oliwie razem z solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Można dodać czerwoną fasolkę, kukurydzę, pieczarki.
    3. Naleśnika nadziać mięsem i zwinąć w rulonik. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    4. Tak przygotować pozostałe naleśniki.
    5. Zalać ciepłym sosem pomidorowym.
    6. Posypać tartym serem.
    7. Zapiekać do rozpuszczenia się sera.
    8. Podawać z ulubioną surówką.

      Komentarze

      komentujących