Babeczki orkiszowo – kukurydziane z orzechami (bez cukru)

1

Babeczki orkiszowo - kukurydziane z orzechami (bez cukru)

By Gotuj z rodziną Published: 30 stycznia, 2017

  • Efekt: 15 sztuk Servings

Potrzebujemy


Krok po kroku


  1. Mąkę orkiszową i mąkę kukurydzianą przesiać i wsypać do miski.Można dosypać parę łyzeczek cukru lub miodu.
  2. Dodać roztopione masło, zmiksowane owoce, proszek, sodę, orzechy i wodę.
  3. Całość bardzo starannie wymieszać. Jak ktoś lubi, można dać rodzynki.
  4. Do foremek nakładać ciasto (do połowy ich wysokości).
  5. Piec w temepraturze 200 stopni ok. 25 minut, dopóki babeczki się nie przyrumienią.

    Komentarze

    komentujących

    Dodaj komentarz