Babeczki orkiszowo - kukurydziane z orzechami (bez cukru)
By 30 stycznia, 2017
Published:- Efekt: 15 sztuk Servings
Potrzebujemy
- 150 g mąki kukurydzianej
- 200 g mąki orkiszowej
- 100 g masła
- 2 jabłka/banany
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g orzechów posiekanych
- 1/4 szklanki wody
Krok po kroku
- Mąkę orkiszową i mąkę kukurydzianą przesiać i wsypać do miski.Można dosypać parę łyzeczek cukru lub miodu.
- Dodać roztopione masło, zmiksowane owoce, proszek, sodę, orzechy i wodę.
- Całość bardzo starannie wymieszać. Jak ktoś lubi, można dać rodzynki.
- Do foremek nakładać ciasto (do połowy ich wysokości).
- Piec w temepraturze 200 stopni ok. 25 minut, dopóki babeczki się nie przyrumienią.