Racuchy z jabłkami – przepis Babci

Witajcie po dłuższej przerwie. Jak zauważyliście, nie wrzucałam nic nowego przez kilkanaście ostatnich dni. Już Wam się tłumaczę dlaczego…Zmarła moja Babcia. Miała 94 lata….
Dzisiejsza potrawa będzie daniem , które mi się z Nią zawsze będzie kojarzyć – racuchy z jabłkami.

Racuchy z jabłkami - przepis Babci

By Gotuj z rodziną Published: 3 czerwca, 2018

    Witajcie po dłuższej przerwie. Jak zauważyliście, nie wrzucałam nic nowego przez kilkanaście ostatnich dni. Już Wam się …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Żółtka oddzielić od białek delikatnie, żeby skorupki nie dostały się do białek.
    2. Białka ubić na sztywną pianę.
    3. Cukier, mąkę, sodę, sól, mleko i żółtka zmiksować do powstania gęstej konsystencji.
    4. Dorzucić jabłka - pokrojone w kostkę lub starte na tarce z grubymi oczkami.
    5. Wymieszać z ubitą pianą.
    6. Smażyć na rumiano z obu stron.
    7. Podawać posypane "śniegiem" (cukrem pudrem).

      Komentarze

      komentujących