Powidła śliwkowe z imbirem

Odkąd się urodził Krzysio, stwierdziłam, że jestem “perfekcyjnym kurem domu”. Kocham dbać o dom, a już w szczególności przyjemność sprawia mi gotowanie, pichcenie. Jak już wcześniej wspominałam, Krzyś nie jadał gotowych dań ze słoiczków (przy Karolince będzie tak samo). Dlatego późnym latem i jesienią ubiegłego roku przygotowałam dla niego różne dżemy, konfitury. Przy okazji my też załapaliśmy się na coś dobrego. Inspiracją przetworów był jeden
z programów kulinarnych w telewizji śniadaniowej.

Powidła śliwkowe z imbirem

By gotujzrodzina Published: 1 czerwca, 2014

    Odkąd się urodził Krzysio, stwierdziłam, że jestem "perfekcyjnym kurem domu". Kocham dbać o dom, a już w szczególności …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Śliwki przekroić, , wypestkować, zasypać je cukrem.
    2. Następnie gdy owoce puszczą sok przełożyć do garnka o grubym dnie, dodać rozkrojoną laskę wanilii, ocet balsamiczny, cynamon i pokrojony imbir.
    3. Smażyć na małym ogniu aż powidła osiągną odpowiednią konsystencję

      Komentarze

      komentujących

      Dodaj komentarz