Piernik pomidorowo – bananowy

Jednym z blogów, które czytam regularnie, to blog www.jadlonomia.com. Niejednokrotnie znajduję tam inspiracje na posiłki. Lubię korzystać z przepisów Marty, ale zdarza mi się je modyfikować stosownie do potrzeb moich najbliższych.
Kiedy znalazłam przepis na piernik pomidorowy, od razu postanowiłam upiec go swoim domownikom

Piernik pomidorowo - bananowy

By Gotuj z rodziną Published: 21 listopada, 2017

    Jednym z blogów, które czytam regularnie, to blog www.jadlonomia.com. Niejednokrotnie znajduję tam inspiracje na posiłki. Lubię …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
    2. W wysokim naczyniu blendera zmiksować pomidory, banana, olej oraz cukier na gładką, gęstą masę.
    3. W dużej misce dokładnie wymieszać suche składniki.
    4. Mokre składniki wlać do mokrych i wymieszać na gęste ciasto.
    5. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (nie nalezy nakłądąć go zbyt dużo do foremki, gdyż wyrasta - wystarczy, aby było do połowy naczynia).
    6. Piec przez 45 – 50 minut na złoty kolor.
    7. Po upieczeniu wystudzić. Po przekrojeniu przekroić na pół i przełożyć powidłami.

      Komentarze

      komentujących