Leczo jesienne

Za oknem już prawdziwa polska złota jesień. Kilka słonecznych dni spowodowało, że człowiek od razu ma lepszy nastrój, więcej rzeczy chce mu się robić. Ponieważ pogoda dopisywała, większość dnia spędzaliśmy na świeżym powietrzu (tak tak świeżym –  mimo wcześniej był smog, został on przepędzony na cztery wiatry przez halny).

W kuchni też już są smaki jesieni. Mnie jesień kojarzy się z różnokolorową pachnącą papryką.
Z papryki można zrobić najprostsze danie jednogarnkowe czyli po prostu leczo.

Leczo jesienne

By gotujzrodzina Published: 7 listopada, 2014

  • Efekt: 6 porcji

Za oknem już prawdziwa polska złota jesień. Kilka słonecznych dni spowodowało, że człowiek od razu ma lepszy nastrój, więcej …

Potrzebujemy


Krok po kroku


  1. Paprykę umyć, oczyścić z ziaren nasiennych i pokroić w paseczki.
  2. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Umytą cukinię pokroić w grubszą kostkę.
  3. Na rozgrzanym tłuszczu poddusić paprykę z cebulą i cukinią.
  4. Dodać pokrojone pomidory. Przyprawić ulubionymi przyprawami.
  5. Można dorzucić fasolkę szparagową (świeżą) i powstanie paprykarz.

    Komentarze

    komentujących

    Dodaj komentarz