Kaszotto z mięsem mielonym, cukinią i fasolką szparagową

Kasza w kuchni to jedna z rzeczy, która gości w moich obiadach co tydzień. Staram się, żeby za każdym razem przygotować ją w inny sposób – a to jako dodatek do potrawy, a to jako samodzielnie danie.
Bardzo lubię kaszotto i dlatego dzisiaj proponuję jedno z naszych ulubionych*.

* danie inspirowane przepisem z www. kwestiasmaku.com

Kaszotto z mięsem mielonym, cukinią i fasolką szparagową

By Gotuj z rodziną Published: 5 marca, 2018

    Kasza w kuchni to jedna z rzeczy, która gości w moich obiadach co tydzień. Staram się, żeby za każdym razem przygotować ją w …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Na dużą patelnię wlać łyżkę oliwy i wsypać kaszę pęczak. Chwilę podsmażyć.
    2. Cebulę pokroić w kostkę i dorzucić na patelnię. Zeszklić mieszając od czasu do czasu przez ok. 5 minut. Połączyć z oregano.
    3. Przesunąć kaszę z cebulą na brzeg patelni. W to miejsce wlać pozostałą oliwę i dorzucić mięso mielone. Lekko posolić. Obsmażyć ok. 7 minut mieszając.
    4. W tym czasie składniki z patelni przemieszać.
    5. Wymieszać kaszę z mięsem.
    6. Dolać gorący bulion.
    7. Doprawić i zagotować.
    8. Gotować pod przykryciem przez 20 minut.
    9. Fasolkę pokroić na kawałki. Cukinię pokroić w kostkę. Dorzucić do mięsa z kaszą. Dokładnie wymieszać.
    10. Gotować pod przykryciem ok. 7 minut (w tym czasie raz przemieszać)
    11. Podawać gorące - można posypać szczypiorkiem.

      Komentarze

      komentujących