Indyk w sosie słodko – kwaśnym

W naszym domu staramy się wykorzystywać wszystko co mamy, nie wyrzucać jedzenia. Nie lubimy marnowania żywności. Wolimy kupić mniej, ale zjeść wszystko. Kiedyś
miałam ochotę na prawdziwy kapuśniak z żeberkiem. Zupa zupą, ale trzeba było coś zrobić z mięskiem. Można z niego przyrządzić przepyszną potrawkę w sosie słodko – kwaśnym. Tym razem przygotowana została ona bardzo podobnie tylko że zamiast żeberka mój pomysłowy mąż dał indyka.

Indyk w sosie słodko - kwaśnym

By Gotuj z rodziną Published: 24 lutego, 2020

    W naszym domu staramy się wykorzystywać wszystko co mamy, nie wyrzucać jedzenia. Nie lubimy marnowania żywności. Wolimy kupić …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Mięso podsmażyć na cebuli. Cebula powinna się zeszklić, nie powinna się przypalić.
    2. Dorzucić posiekany czosnek i przyprawy.
    3. Udusić kilka minut z koncentratem lub pulpą (można zastąpić świeżym pomidorem).
    4. Dodać pokrojoną w paseczki paprykę i ananasa.
    5. Poddusić.
    6. Lekko wymieszać.

      Komentarze

      komentujących