Ciasto marchewkowe z jabłkami

Za oknem jesienna pogoda.Deszcz pada i pada..A na taką pogodę najlepiej smakuje domowe ciasto. Ponieważ została nam marchewka (robiliśmy sok), pomysł jak ją wykorzystać był prosty – ciasto.
Ciasto marchewkowe robię od dawna. Ale tym razem postanowiłam je wzbogacić o jabłka. Jak wyszło? Spróbujcie sami…

Ciasto marchewkowe z jabłkami

By gotujzrodzina Published: 12 lipca, 2014

    Za oknem jesienna pogoda.Deszcz pada i pada..A na taką pogodę najlepiej smakuje domowe ciasto. Ponieważ została nam marchewka …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Jajka utrzeć z rozpuszczonym masłem i cukrem na puszystą masę.
    2. Dodać przesianą mąkę.
    3. Na końcu wsypać proszek, sodę, cynamon, marchewkę, jabłka i migdały.
    4. Dokładnie wymieszać.
    5. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 40 minut.

      Komentarze

      komentujących

      Dodaj komentarz