Chili sin carne

Trwają wakacje. Pogoda jest w miarę, więc można przez cały dzień przebywać na świeżym powietrzu. Dlatego dobrze jest przygotować coś szybkiego i mało pracochłonnego na obiad tak, żeby nie siedzieć cały dzień przy garach:) Ciekawym rozwiązaniem jest danie jednogarnkowe. Proponuję Wam dzisiaj chili sin carne. To ciekawa alternatywa dla osób, które nie jadają mięsa. Robicie taką potrawę?

Chili sin carne

By Gotuj z rodziną Published: 6 lipca, 2018

    Trwają wakacje. Pogoda jest w miarę, więc można przez cały dzień przebywać na świeżym powietrzu. Dlatego dobrze jest …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. Cebule oraz warzywa obrać i pokroić w kosteczkę. Podsmażyć je na rozgrzanym oleju ok. 10 minut..
    2. Dodać pomidory, odcedzoną fasolkę i przyprawy.
    3. Dokładnie wymieszać.
    4. Dusić godzinę na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.

      Komentarze

      komentujących