Trwają wakacje. Pogoda jest w miarę, więc można przez cały dzień przebywać na świeżym powietrzu. Dlatego dobrze jest przygotować coś szybkiego i mało pracochłonnego na obiad tak, żeby nie siedzieć cały dzień przy garach:) Ciekawym rozwiązaniem jest danie jednogarnkowe. Proponuję Wam dzisiaj chili sin carne. To ciekawa alternatywa dla osób, które nie jadają mięsa. Robicie taką potrawę?
Chili sin carne

By 6 lipca, 2018
Published:Trwają wakacje. Pogoda jest w miarę, więc można przez cały dzień przebywać na świeżym powietrzu. Dlatego dobrze jest …
Potrzebujemy
- 3 puszki czerwonej fasoli
- 2 puszki pomidorów lub gęstego przecieru pomidorowego
- 4 łodygi selera naciowego
- 2 czerwone cebule
- 2 marchewki
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu) mielonego
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- olej do smażenia
- wieżo mielony pieprz
- sól
Krok po kroku
Cebule oraz warzywa obrać i pokroić w kosteczkę. Podsmażyć je na rozgrzanym oleju ok. 10 minut..
- Dodać pomidory, odcedzoną fasolkę i przyprawy.
- Dokładnie wymieszać.
- Dusić godzinę na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.