Kluski na parze – przepis mojej babci

Rok temu odeszła babcia Wanda. Miała 94 lata. Zawsze będę pamiętać przepyszne obiady, jakie u niej jadaliśmy. A babcia gotowała naprawdę świetnie. To jej kuchnia będzie mi się kojarzyć między innymi z racuchami z ubitą pianę z białek, łazankami z kapustą, kapuśniaczkami,faszerowanym bruścikiem cielęcym. Mam zapisane mnóstwo receptur, które wykorzystuję w swoim domu i robię swojej rodzice.
Jednym z takich przepisów są kluski na parze.

Kluski na parze - przepis mojej babci

60557457_1741051352664618_5854957399965696000_n

By Gotuj z rodziną Published: Maj 19, 2019

    Rok temu odeszła babcia Wanda. Miała 94 lata. Zawsze będę pamiętać przepyszne obiady, jakie u niej jadaliśmy. A babcia …

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. 60557457_1741051352664618_5854957399965696000_nDrożdże rozpuścić z ciepłym mleku razem z cukrem. Zrobić zaczyn i zostawić aż drożdże "urosną"
    2. Przełożyć do miski. Połączyć z mąką i jajami.
    3. Wyrobić ręcznie lub za pomocą robota.
    4. Dodać rozpuszczone masło i odrobinę soli. Ponownie wyrobić.
    5. Zostawić do wyrośnięcia i podwojenia objętości.
    6. Formować okrągłe kulki coś w stylu bułeczek.
    7. Jak urosną, gotować na parze około 10 minut aż będą puszyste.
    8. Podawać z ulubionymi owocami.

      Komentarze

      komentujących

      A może coś podobnego?
      
      dobry dentysta rzeszów | darmowe pozycjonowanie | autokar na wycieczkę| decoratorium sklep | koszenie trawy